duminică, 1 martie 2009

Care crezi că sunt elementele esenţiale care nu trebuie să lipsească dintr-o relaţie fericită?





Vă simţiţi atraşi unul de celălalt şi vă înţelegeţi bine, dar este de ajuns pentru a rămâne împreună? Care crezi că sunt acele amănunte fără de care nu poate exista o relaţie fericită între doi oameni care doresc să formeze un cuplu de durată?

Comunicarea: Dacă ai o problemă şi nu vorbeşti despre asta, nu te aştepta ca persoana iubită să-ţi ghicească gândurile. Nu există relaţie reuşită fără comunicare. Dacă nu spui ce te frământă sau ce anume îţi doreşti, crezând că aşa vei păstra liniştea în relaţie, te înşeli. Dacă alegi să înghiţi frustrări în tăcere, rişti să rămâi singur(ă).

Încrederea: Dacă gelozia te macină adesea, relaţia nu prea are şanse de reuşită. E important s ai înceredere în persoana iubită, la fel cum e important ca tu să îi inspiri aceeaşi încredere. Orice om are nevoie de cineva pe care să se poată baza în orice moment, de care să nu se teamă, o persoană căreia să îi poată spune orice. Dacă nu partenerului de viaţă, atunci cui să-i spui ce ai pe suflet? Cel mai important este să ştii că te iubeşte şi că te poţi baza pe el/ea oricând. Asta înseamnă că, indiferent cine îi face ochii dulci, în sufletul lui e loc doar pentru tine.

Prietenia: Când doi parteneri sunt în acelaşi timp atât iubiţi cât şi cei mai buni prieteni, e imposibil ca relaţia să nu funcţioneze. Dacă v-aţi cuplat doar pentru că exista atracţie fizică sau diverse interese, nu vă puteţi aştepta ca relaţia să dureze pentru totdeauna. Frumuseţea, banii, performanţele... toate sunt trecătoare. În schimb, sentimentul de prietenie te poate ţine lângă persoana iubită până la adânci bătrâneţi, pentru că ai o anumită disponibilitate spre a-i înţelege mai bine acţiunile.

Pasiunea: Degeaba îţi place, îi cunoşti punctele slabe, dar şi felul de mâncare preferat, degeaba vă stă bine împreună, dacă între voi nu există acea chimie specială. Poţi să fii tandru şi cu un căţeluş sau cu un iepuraş, însă pasiunea ţi-o trezeşte doar partenerul ideal, aşa că, dacă ai întâlnit acea persoană care îţi aprinde simţurile indiferent de care ar fi grijile cotidiene, n-o lăsa să plece!

Respectul: Uneori îţi poţi da seama despre cum va fi un om într-o relaţie dacă observi cum se poartă cu părinţii săi. Dacă îi respectă indiferent de prejudecăţile lor şi se poartă frumos cu ei, înseamnă că şi tu vei primi aproximativ acelaşi tratament. Dacă, în schimb, îi minte constant, îi critică şi are mereu tendinţa de a se certa cu ei, persoanele la care ţine şi care îi sunt alături, nu te aştepta ca între voi să nu apară niciodată astfel de neînţelegeri.

Iubirea: Oricâte probleme ai întâmpina într-o relaţie, dacă vă iubiţi, veţi trece mai uşor peste ce vi se întâmplă. Iubindu-ţi partenerul, vei avea disponibilitatea de a-l încuraja, de a-l susţine, dar şi de a-i accepta defectele. Dacă, în schimb, nu ai încredere în el/ea, ai tendinţa de a judeca tot ce face, păstrezi ranchiună după ce te dezamăgeşte, e posibil ca iubirea să nu mai existe între voi, iar dacă iubire nu e... relaţia nu prea mai are sens.

Când vine vorba despre elementele care ajută cei doi membri ai unui cuplu să se înţeleagă bine, părerile sunt împărţite. De la psihologi şi specialişti în relaţii inter-umane, până la orice om care doreşte să păstreze o relaţie, fiecare consideră că pentru asta este nevoie fie de comunicare, fie de sinceritate, fie de încredere, dar mai ales de pasiune.

Tu ce crezi, care sunt elementele cheie ale unei relaţii fericite?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger