sâmbătă, 28 februarie 2009

1 Martie Sarbatoarea Primaverii




Primvara se pare ca ne bate din nou la usa..nu neaparat din punct de vedere meteorologic..cat din punct de vedere calendaristic..maine este 1 martie..prima zi din prima luna a primaverii..Cu mic cu mare toti au cautat sa cumpere fiecare cate un martisor pentru cei apropiati..si eventual un ghiocel pe langa..si daca tot veni vorba de martisor..am cautat cate ceva despre insemnatatea acestui simbol ce marcheaza an de an ziua de 1 Martie..
Mărţişorul (1 martie) este o sărbătoare tradiţională românească a primăverii, a prospeţimii, a bucuriei, a victoriei binelui împotriva răului. Cu această ocazie femeile primesc mici cadouri, obiecte decorative (mărţişoare), legate cu un şnur alb-roşu, ca simboluri aducătoare de noroc şi bunăstare. Roşul este considerat culoarea primăverii, iar albul culoarea iernii. Se asociază de obicei flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.

Mărţişorul este format din două şnururi împletite. Roşul înseamnă iubirea, iar albul divinitatea. Sărbătoarea Mărţişorului simbolizează renaşterea vieţii, reîntoarcerea la viaţă.
Cu ocazia asta vreau sa va urez o primavara frumoasa la toti..si inflorita din toate pct de vedere..sa fiti iubiti si fericiti..strong>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger