joi, 8 octombrie 2009

Un tanar britanic de 21 de ani devine multimilionar....

Un tanar britanic pasionat de computere a devenit multimilionar la doar 21 de ani si incaseaza lunar 50.000 de lire sterline dupa ce a creat un joc online care s-a bucurat de foarte mult succes, relateaza The Telegraph.

Joe Chedburn, care nu a ascuns niciodata faptul ca este un "tocilar", avea doar 16 ani cand i-a venit ideea sa creeze un joc online centrat pe criminalitate, in care jucatorii sunt invitati sa mearga la sala, pentru a deveni mai puternici, sa sparga site-urile FBI sau sa-si cumpere o arma si gloante pentru a-si ucide dusmanii virtuali.


Torn, un joc bazat pe text, fara grafica, a crescut rapid si are in prezent 41.000 de useri activi cu peste 1,3 milioane de conturi.

Desi jocul este gratuit, utilizatorii pot plati 3 lire pentru a primi puncte suplimentare.

Iar majoritatea jucatorilor sunt dispusi sa plateasca, astfel incat site-ul incaseaza lunar 50.000 de lire sterline. Astfel incat Joe, din Frome, Somerset, a devenit multimilionar la doar 21 de ani.

"Cand eram mic, parintii imi reprosau ca petrec prea mult timp la computer, dar cred ca acum sunt destul de multumiti de ceea ce fac", declara el.

"Sunt zile in care imi petrec tot timpul muncind la site", spune el, declarandu-se norocos pentru faptul ca a reusit sa stranga o avere facand doar ceea ce ii place.

Joe a studiat pentru scurt timp informatica dupa ce a terminat liceul, dar a decis sa renunte la studii, pentru a se putea concentra asupra jocului pe care l-a creat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger