sâmbătă, 28 februarie 2009

1 Martie Sarbatoarea Primaverii




Primvara se pare ca ne bate din nou la usa..nu neaparat din punct de vedere meteorologic..cat din punct de vedere calendaristic..maine este 1 martie..prima zi din prima luna a primaverii..Cu mic cu mare toti au cautat sa cumpere fiecare cate un martisor pentru cei apropiati..si eventual un ghiocel pe langa..si daca tot veni vorba de martisor..am cautat cate ceva despre insemnatatea acestui simbol ce marcheaza an de an ziua de 1 Martie..
Mărţişorul (1 martie) este o sărbătoare tradiţională românească a primăverii, a prospeţimii, a bucuriei, a victoriei binelui împotriva răului. Cu această ocazie femeile primesc mici cadouri, obiecte decorative (mărţişoare), legate cu un şnur alb-roşu, ca simboluri aducătoare de noroc şi bunăstare. Roşul este considerat culoarea primăverii, iar albul culoarea iernii. Se asociază de obicei flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.

Mărţişorul este format din două şnururi împletite. Roşul înseamnă iubirea, iar albul divinitatea. Sărbătoarea Mărţişorului simbolizează renaşterea vieţii, reîntoarcerea la viaţă.
Cu ocazia asta vreau sa va urez o primavara frumoasa la toti..si inflorita din toate pct de vedere..sa fiti iubiti si fericiti..strong>

vineri, 27 februarie 2009

Inna - Love (un nou Hit)

Va invit sa ascultati un nou hit scos recent de Inna .. Sper ca va place..

Cupa Uefa ..


Fiorentina trăieşte în continuare de pe urma sclipirilor de geniu ale românului Adrian Mutu

"Briliantul" a reuşit o pasă decisivă pentru Alberto Gilardino,cu o execuţie de efect, colegul său din atac înscriind în minutul 61 pentru 1-0 împotriva lui Ajax şi egalînd scorul în dubla manşă. Totuşi, pînă la final, aportul lui Mutu s-a dovedit insuficient pentru Fiorentina. :( Pentru ca in minutul 88 avea sa urmeze golul calificarii lui Ajax .. inscris de Leonardo..o actiune frumoasa in care a driblat tot ce a avut in cale si a finalizat cu un sut la coltu lung..

Tot ce ne putem bucura ca totusi Mutu e intr-o forma mare..si sper ca va conta prezenta lui in meciul din martie cu Serbia..meci crucial pentru noi in Calificarile pentru Mondial..






Un Alt meci frumos a avut loc la Milano.. unde echipa locala Ac Milan a intalnit Werder Bremen.. un nume care la prima vedere iti lasa impresia ca deja am sti echipa care merge mai departe..dar uite ca nu a fost asa..Italienii au lasat impresia prin cele 2 goluri marcate destul de rapid..ca au rezolvat deja ecuatia calificarii..dar un singur om sa impotrivit..si acesta a fost Pizzaro..care a marcat o dubla..foarte importanta pt nemti..si a dus Bremenu mai departe in Cupa Uefa..Un meci si un adevarat Soc pe San Siro..si pt toate vedetele echipei...

Link: AC Milan vs Werder Bremen 2-2 Pizarro




Pt noi ca romani ..ne-a ramas doar 4 reprezentanti.. Mircea Lucescu cu Razvan Rat cu echipa lor Sahtior.. care in ciuda rezultatului de egalitate scos aseara..au reusit sa se califice mai departe datorita rezultatului din tur.. si Florin Cernat si Tiberiu Ghioane cu Dinamo Kiev care au obtinut o remiza importanta pe Mestalla din Spania cu Valencia..2-2.. si datorita celor 2 goluri marcate in deplasare s-au calificat mai departe :) ..

Link: Spurs vs Shakhtar 1-1



Citate amuzante din fotbal ..


"Daca nu dadea Ceahlaul 4 goluri, castigam noi cu 1-0!"
(Ion Velea, membru al clubului Electroputere Craiova, dupa meciul Ceahlaul-Electro 4-1 disputat in campionatul 1994/95)

"M-am certat si cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat."
(Gigi Becali)

"Nu cred ca am fi pierdut acest meci, daca s-ar fi terminat 1-1."
(Uli Hoeness, manager Bayern Munchen)

"Meritul pentru titlul castigat de Steaua e 50% al lui Olaroiu si 50% al lui Protasov, dar cel mai mare merit e al meu."
(Gigi Becali)

"Milan sau Madrid, important e sa fie din Italia!"
(Andreas Moller, fost international german)

"Acest gol i-l dedic lui Ionut Badea, care a nascut azi-dimineata o fetita, iar golul i-l dedic lui."
(Alexandru Baltoi)

"Situatia este fara iesire, dar nu e critica."
(Stefan Effenberg, fost international german)

"Sper ca acest meci sa nu ramana singurul meu debut la nationala!"
(Sebastian Deisler, jucator la Bayern Munchen, declaratie acordata dupa meciul sau de debut, unicul :-), in echipa nationala)

"Noi suntem rapidisti din tata-n fiu, in afara de fiul meu, care e stelist."
(Nicolae Vacaroiu)

"Putea fi 3-3!"
(Ioan Sdrobis, antrenorul echipei FC Baia-Mare, dupa meciul Electroputere Craiova - FC Baia-Mare 8-1 disputat in campionatul 1994/95)

"Este incontestabila fortuirea ca romanul sa fie un strasnic luptator sarb."
(Cornel Dinu)

"Nu stiu cate goluri ar trebui sa marcam ca s-o eliminam pe Betis. Cat mai multe ar fi suficiente."
(Gabriel Bostina)

"Filosofia este o transcedentala propedeutica pentru sufletul bantuit de moarte al romanului."
(Cornel Dinu)

"Copii, mergeti la scoala, ca si scoala e buna la ceva!"
(Gheorghe Hagi, in vizita la o scoala generala)

"Ionel Ganea, ca om, e capabil sa infecteze pana si penicilina!"
(Marian Iancu)

"In mare acesta a fost un meci, care, daca s-ar fi desfasurat in alt mod, altul ar fi fost si rezultatul."
(Eike Immel, portar Germania )

"Cred ca daca inscriam mai multe goluri decat ei, castigam!"?
(Tamas, dupa Germania - Romania 3-1 /SEP-2007)

joi, 26 februarie 2009

Poza Anului!

Cozma .. Cozma



Jucatorii lui Veszprem au iesit la incalzire cu chipul lui Marian Cozma, fostul lor coleg, imprumata pe tricouri. Cu banderole negre pe brat si lacrimi in ochi, inainte de meci jucatorii si toti spectatorii au tinut un minut de reculegere in care lumina a fost stinsa, iar imaginea lui Marian Cozma a fost afisata pe tabela de marcaj.

Finalul meciului a oferit imagini cutremuratoare. Mii de oameni au scandal Marian Cozma din tribune, colegii sai au plans si s-au imbratisat in aplauzele de durere ale publicului.

Despre Tarfe!!

luni, 23 februarie 2009

Banii..Viata..Iubire..


Uneori viatza ne da lectii..Dar noi nu stim sa invatam din ele...Stim sa dam vina pe altii pentru greselile noastre pentru ca asa am fost invatati...Dar uneori e bine sa ne uitam inapoi sa vedem cine ne vrea binele si cine nu...Cine e prieten adevarat si cine nu...Dar astazi nu stim sa facem asta...Stim sa facem orice pentru BANI...Dar nu doar bani aduc fericirea in viatza...Nu mai stim ce e dragostea adevarata...Nu mai stim sa iubim...E de ajuns o noapte si suntem multumiti..Uneori cand stam si ne gandim...Ne dam seama ca nu mai avem o persoana alaturi...Nu mai stim sa iubim cu adevarat...Viata e nedreapta uneori dar...Trebuie sa intelegem ca nimic in viata asta nu e imposibil...Poate ca nu suntem perfecti..Dar ar trebui sa invatam sa ne recunoastem greselile...Am vrea mereu tot mai mult...Din ce in ce mai mult...Dar nu ne gandim la altii...Ne gandim doar la noi...Suntem egoisti...Nu mai avem prieteni adevarati...Toti suntem intr'o lume de kkt...Intr'o lume in care nu se mai pune accent pe Iubire sau pe Fericire...Ci doar pe Bani si Putere...Ne omoram intre noi doar pentru niste bani care nu au nici o valoare...Oare au banii mai multe valoare decat o viata?Oare conteaza mai mult sexul decat o iubire adevarata?In ziua de astazi asa credem toti...Dar unii nu vad lucrurile asa...Eu cred ca pentru noi ar fi mai important o iubire adevarata...Cred ca ar trebui sa invatam sa iubim...Sa pretuim cu adevarat lucrurile valoroase..Insa multe persoane nu vor sa inteleaga..Vor popularitate si multi multi bani...Dar langa el sunt atatia care mor de foame...Stiu ca poate par absurd...Dar nu...Nimic nu mai e ca odata...Totul e schimbat...In ziua de azi lumea moare de foame,de saracie...Cu toti am vrea o viata mai buna dar nu facem nimic pentru o avea...Stim sa vorbim...Dar faptele sunt mai importantele ca vorbele...Multi isi ineaca necazurile in droguri si bautura...Dar nu e asta solutia...Nu stim sa vorbim,nu stim sa fim noi...Suntem falsi...Avem toti o masca..Care pana la urma o dam jos si ne aratam adevarata fata...E o poveste...O poveste fara sfarsit...Sunt multi kre se dau baieti de cartier...Dar nici nu se regasesc in aceste cuvinte...Multi o sa judece gresit...Dar nu avem dreptu sa judecam pe nimeni...Doar Dumnezeu ne poate judeca...Stiu cum e sa traim printr'o lume mizera...Nu'i usor sa vezi cum lumea devine tot mai rea...Toti vor averi...Banii fac pamantu sa se invarta...Dar toti avem aceleasi sange in vine...Dar in loc sa fim frati suntem dusmani...E o lume de kkt...O lume kre va fi mereu la fel...Pe interes...Banii si sexul sunt la putere...si pot sa spun ca din pacate...



sâmbătă, 21 februarie 2009

Doua Inimi!


~ Doua Inimi ~



Doua inimi care bat,in acelasi ritm

Cheama dragostea fara sa se fi-ntalnit .

Doua suflete,fara a vorbi,

Inteleg la fel verbul a iubi.


Sufletul meu te-a gasit

Pribeag,strain si ratacit.

La un semn a inviat,

Dragostea a invatat .

Nu ne cunosteam,si totusi simteam

Ca imi dai fiori atunci cand vorbeam .

Erai gandul meu ,eu in mintea ta ,

Din acel moment s-a schimbat ceva .

By Briliantu'

Un lucru simplu ..e iubirea!


Un lucru simplu... e iubirea!
Un lucru cer de la viata asta trista
Sa iubesc si sa fiu iubit
E prea mult oare pentru mine!?!
Nu merit un strop de fericire!?!
Nu cer palate si averi
Doar sa scap sufletu-mi de dureri
Nu cer viata sau puteri
Iubire... atata cer!
De ce sa plang cand pot sa rad!?!
Sa sper ca totul va fi bine
De ce sa rad cand pot sa plang!?!
Dar nu de dor... de fericire.
Toate se pierd in lumea asta
Mai repede sau mai tarziu
Si eu ma pierd incet cu ele
Ma ratacesc intr-un etern pustiu...
Ma resemnez insa si uit de tot
Nici sa plang nu mai are rost
Caci stiu ca ziua ce-o astept e aproape
...De lumea rea cand o sa fiu departe...
By Briliantu’

Despre arta iubirii si fericirii..


Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale,fara a pretinde sa te schimbe,iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti.Iti dai seama cu timpul ca daca esti alaturi de aceasta persoana doar pentru a-ti intovarasi singuratatea,in mod inexorabil vei ajunge sa nu mai vrei sa o vezi.Ajungi cu timpul sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati,si ca cel care nu lupta pentru ei,mai devreme sau mai tarziu se va vedea inconjurat doar de false prietenii.Cu timpul inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie,pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit.Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine,dar ca a ierta, asta doar sufletele cu adevarat mari o pot face.Cu timpul intelegi ca daca ai ranit grav un prieten,e foarte probabil ca niciodata prietenia lui nu va mai fi la aceeasi intensitate.Cu timpul iti dai seama ca desi poti fi fericit cu prietenii tai,intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece.Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita alaturi de fiecare fiinta,nu se va mai repeta niciodata.Cu timpul iti dai seama ca cel care umileste sau dispretuieste o fiinta umana,mai devreme sau mai tarziu va suferi aceleasi umilinte si dispret, dar multiplicate, ridicate la patrat.Cu timpul inveti ca grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca,asta va determina ca in final,ele nu vor mai fi asa cum sperai.Cu timpul iti dai seama ca in realitate,cel mai bine nu era viitorul,ci momentul pe care-l traiai exact in acel moment.Cu timpul vei vedea ca desi te simti fericit cu cei care-ti sunt imprejur,iti vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt...Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare,sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor,sa spui ca ai nevoie,sa spui ca vrei sa fii prieten,dinaintea unui mormant,nu mai are nici un sens.Dar din pacate,toate se invata doar cu timpul...

Realitatea de zi cu zi ..


Paradoxul vremurilor noastre este ca : avem cladiri mai mari, dar suflete mai mici, autostrazi mai largi, dar minti mai înguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai putin, cumparam mai mult, dar ne bucuram prea putin. Avem case mai mari, dar familii mai mici, avem mai multe accesorii, dar mai putin timp, avem mai multe functii, dar mai putina minte, mai multe cunostinte, dar mai putini judecati, mai multi experti si totusi mai multe probleme , mai multa medicina, dar mai putina sanatate. Bem prea mult, fumam prea mult, cheltuim prea nesabuit, râdem prea putin. Conducem prea repede, ne enervam prea tare, ne culcam prea târziu, ne trezim prea obositi, citim prea putin, ne uitam prea mult la TV si ne rugam prea rar. Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar si urâm prea des. Am învatat cum sa ne câstigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata FERICITA. Am adaugat ani vietii si nu viata anilor! Am ajuns pâna la luna si înapoi, dar avem probleme când trebuie sa traversam strada sa facem cunostinta cu un vecin. Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior. Am facut lucruri mai mari, dar nu mai bune. Am curatat aerul, dar am poluat solul. Am cucerit atomul, dar nu si prejudecatiile noastre. Am învatat sa ne grabim, dar nu sa si asteptam. Am construit mai multe calculatoare sa detinem mai multe informatii , dar comunicam din ce în ce mai putin. Acestea sunt vremurile fast-foodurilor si indigestiei , vremurile oameniilor mari si ale caracterelor meschine, ale profiturilor rapide si relatiilor superficiale. Acestea sunt vremurile în care avem doua venituri, dar mai multe divorturi, case mai frumoase, dar camine destramate. Acestea sunt vremurile în care avem excursii rapide, scutece de unica folosinta, moralitate de doi bani, aventuri de o noapte, corpuri supraponderale si pastile care îti induc orice stare de bucurie si apoi liniste si moarte. Sunt niste vremuri cu prea multe vitrine, dar nimic în interior. Aminteste-ti sa-ti petreci timp cu persoanele iubite, pentru ca nu vor fi langa tine o eternitate. Aminteste-ti sa spui o vorba buna copilului care te venereaza, pentru ca acel copil va creste si va pleca de lânga tine. Aminteste-ti sa-l îmbratisezi cu dragoste pe cel de lânga tine pentru ca aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costa NIMIC. Aminteste-ti sa spui “te iubesc” partenerului si persoanelor pe care le îndragesti, dar mai ales sa o spui din inima, deoarece nu sti cand o sa-ti doresti sa o faci si poate nu o sa mai ai ocazia NICIODATA. Un sarut si o îmbratisare vor alina durerea, atunci când sunt sincere. Aminteste-ti sa-i ti pe cei dragi de mâna si sa pretuiesti acel moment pentru ca într-o zi, acea persoana nu va mai fi lânga tine.
Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti timp sa împartasesti gândurile pretioase pe care le ai, altfel risti sa te trezesti intr-o anumita zi singur, doar cu banii pentru care ti-ai irosit viata si intr-un final sa-ti dai seama ca nu ai nici macar pe ce sa-i cheltui...
Powered By Blogger